WS SMYSLY

HRA SE SMYSLY aneb dívej se a poslouchej

 

ID-100171701Představujeme Vám workshop, kde je pozorně se dívat a poslouchat nejenom povoleno, ale vlastně přikázáno. Přijedeme za vámi do školky  a kromě nápadů a mnoha ukázek si děti odnesou vlastnoručně vyrobené brýle … Vyzkouší si své jazýčky, ouška i očíčka a potrápíme nosánky i nenechavé ručičky….

Víte, co jsou to smysly? Kolik jich máme a jak je používáme? Jak fungují? Proč vidíme to, co vidíme a slyšíme to, co slyšíme? A proč nás někdy očka klamou- co je to optický klam? Víte, jak se dorozumívají neslyšící a co umí vodící pes? Ukážeme Vám jejich svět a třeba naučíme několik slov ze znakového jazyka…  Toužíte si pohrát s vlastním tělem a zjistit, jak co funguje, ale zároveň se něco nového dozvědět a vyzkoušet? My Vám to umožníme!

ID-10088904Interaktivní prezentace o smyslech. Teoretické poznatky jsou upevňovány pomocí praktických ukázek, tvořivých činností a kvízů. Ukázka znakového jazyka a Braillova písma, hmatové boxy, čichový box, optické klamy. Vyzkoušíme si každý smysl „na vlastní kůži“ a ještě si vyrobíme vlastní kouzelné brýle….

Očekávaný výstup: Obecné povědomí o fungování lidských smyslů

Klíčová slova: Zrak, čich, chuť, hmat, sluch

Mezioborové přesahy a vazby: Člověk a společnost, prvouka, přírodověda, zdravý životní styl, výtvarná výchova, pracovní činnosti

Druh interaktivity: Interaktivní vzdělávací workshop

odkaz na fotogalerii ZDE

smysly mš

letáček ke stažení v PDF