ID-10059968

EKOHRÁTKY aneb ekologie hrou

 

 

ID-10073222Představujeme Vám další z našich workshopů, tentokrát o přírodě z pohledu ekologie.  I toto dnes velmi diskutované téma, lze předat zábavnou a hravou formou i těm nejmenším. Přijedeme za vámi do školky a přivezeme si s sebou spoustu pomůcek. Kromě nových informací a zkušeností, si děti odnesou vlastnoručně vyrobený recyklovaný papír i krásnou dárkovou tašku s přírodním motivem…

Už jste někdy slyšeli o ekologii? Co je to příroda a jak jí můžeme chránit? K čemu nám slouží popelnice a co můžeme udělat, aby nás odpadky jednou nezavalily? Známe barevné kontejnery a víme co do nich patří? Toužíte si pohrát, něco vyzkoušet, ale zároveň se něco nového dozvědět? My Vám to umožníme!

ID-100183192Interaktivní prezentace o ochraně přírody. Teoretické poznatky jsou předávány formou ekologické pohádky a upevňovány pomocí praktických ukázek, tvořivých činností a kvízů. Zkusíme si třídit odpad do barevných popelnic, vyzkoušíme si, co se dříve v přírodě rozloží a nakonec si i něco vyrobíme. Budeme vyrábět ruční recyklovaný papír a odnesete si i dárkovou tašku, kterou si krásně přírodně ozdobíme.

Očekávaný výstup: Obecné povědomí o ekologii, její historii, přírodě, recyklaci i třídění odpadu

Klíčová slova: příroda, ochrana, ekologie, člověk, odpad, třídění, doba rozkladu

Mezioborové přesahy a vazby: Člověk a společnost, ekologie, enviromentální výchova, výtvarná výchova, pracovní činnosti

Druh interaktivity: Interaktivní vzdělávací workshop

odkaz na fotogalerii ZDE

eko mš

letáček ke stažení v PDF