ID-100167851

BYLINKOVÁ ZAHRÁDKA aneb tajemství bylin

 

 

ID-100282657Představujeme Vám bylinkový workshop, který s sebou přináší nejen jedinečnou vůni, ale i kousek zdraví. Přijedeme za Vámi do školky, provoníme ji nejen levandulí. Kromě nápadů a mnoha ukázek si děti odnesou vlastnoručně vyrobené dárečky…

Víte, jak voní která bylinka? Poznáte od sebe mátu, meduňku a kopřivu? Kterou bylinku pěstujeme na čaj a kterou používáme v kuchyni? Které části rostlin sbíráme a jsou opravdu všechny léčivé? Máte tyto otázky? My na ně máme odpověď. Toužíte si užít voňavý nevšední den ale zároveň se i něco nového dozvědět? My Vám to umožníme!

ID-100268251Interaktivní prezentace o bylinkách. Provoníme vaší školku levandulí i jinými bylinkami…. Teoretické poznatky jsou upevňovány pomocí praktických ukázek, tvořivých činností a kvízů. Tématicky laděné výrobky. Víte, v čem je tajemství bylinek? Dozvíte se jak je možné použít jednotlivé části rostlin, představíme si základní byliny, povíme si něco o historii léčitelství. Toto vše vysvětleno hravou formou- bylinková pohádka o nemocném dráčkovi.

A co si vyrobíme? Voňavý pytlíček plný levandulových květů a zasadíte si svoji vlastní bylinku, kterou můžete ve školce pozorovat, jak roste. Výrobky vhodné třeba pro maminky jako dárečky. Tvoření zvládnou i ti nejmenší….

Očekávaný výstup: Obecné povědomí o bylinkách, povědomí o přínosu léčitelství, znalost základních bylin.

Klíčová slova: Bylinky, rostliny, léčivá bylina, čaj, levandule, koupel, obklad…

Mezioborové přesahy a vazby: Člověk a společnost, prvouka, výtvarná výchova, pracovní činnosti

Druh interaktivity: Interaktivní vzdělávací workshop, vzdělávací program

odkaz na fotogalerii ZDE

bylinky mš

letáček ke stažení v PDF