Christmas oranges,spices and nuts

VÁNOČNÍ TVOŘENÍ aneb putování za hvězdou

koreni_3Představujeme Vám workshop plný povídání o těch nejhezčích svátcích v roce, nabitý vánoční atmosférou.  Přijedeme za vámi do školy, provoníme ji Vánocemi a kromě poznatků o historii těchto svátků a zvycích si děti odnesou i vlastnoručně vyrobené dárečky…

Víte, proč vlastně slavíme Vánoce? Kde se tyto svátky vzaly? Proč zdobíme stromeček a dáváme si dárky? Máte v tom trochu chaos- proč u nás chodí Ježíšek a jinde Santa Klaus? Znáte všechny vánoční zvyky a jejich původ? Máte tyto otázky? My na ně máme odpověď. Toužíte si užít vánoční atmosféru a dozvědět se něco navíc a nakonec si i něco vyrobit? My Vám to umožníme!

Interaktivní prezentace o Vánocích. Teoretické poznatky jsou předávány zábavnou formou a upevňovány pomocí praktických ukázek, tvořivé činnosti a kvízů. Informace o historii původu těchto svátků, vánočních zvycích, i srovnání mezi jednotlivými kouty světa předány hravou formou pomocí pohádky. Tématicky laděné výrobky. Budeme vyrábět voňavou bylinkovou sůl pro maminky a krásnou vánoční ozdobu.

Očekávaný výstup: Obecné povědomí o Vánocích, jejich historii, zvycích u nás i jinde ve světě.

Klíčová slova: Vánoce, zvyky, historie, dárky, stromeček, Ježíšek

Mezioborové přesahy a vazby: Člověk a společnost, prvouka, dějepis, výtvarná výchova, pracovní činnosti

Průřezová témata: Historie

Druh interaktivity: Interaktivní vzdělávací workshop

odkaz na fotogalerii ZDE